Thailändare grips för Hungerspelgest

Den upproriska trefingersgesten i Hungerspelen oroar Thailands militärjunta. Visningar av den nya filmen stoppas och ungdomar grips när de håller upp tre fingrar. Polisen kallar gesten "regeringsfientlig".(TT)

20 november 2014 11:13

Den upproriska trefingersgesten i Hungerspelen oroar Thailands militärjunta. Visningar av den nya filmen stoppas och ungdomar grips när de håller upp tre fingrar.

-Hon greps framför biografen Siam Paragon eftersom hon gjorde en regeringskritisk gest flera gånger, säger överste Kittikorn Boonsom vid Bangkok-polisen till AFP, om ett av de många gripanden som gjorts i veckan.
-Hon kan komma att föras till en militärbas för attitydjustering.

Liksom i Sverige och många andra länder går den senaste Hungerspelen-filmen, "The hunger games: Mockingjay - part 1", nu upp på thailändska biografer. Men på grund av den spända situationen ställer en del biografer in visningar av filmen, rapporterar AFP.

Militären tog makten i Thailand i maj i år. I väntan på en återgång till demokrati har den infört bitvis mycket hårda undantagslagar. Exempelvis är det förbjudet att samla fler än fem personer för att prata politik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!