Över 70 döda i lastbilen i Österrike

Det fanns över 70 döda migranter i den lastbil som hittats vid en motorväg i Burgenland. Det säger det österrikiska inrikesdepartementets talesman Alexander Marakovits enligt tidningen Krone. Offren var kvinnor och män, men inga barn, heter det.(TT)

28 augusti 2015 08:39

Det fanns över 70 döda migranter i den lastbil som hittats vid en motorväg i Burgenland. Det säger det österrikiska inrikesdepartementets talesman Alexander Marakovits enligt tidningen Krone.

Offren var kvinnor och män, men inga barn, heter det.

Lastbilen tros ha körts från Ungern av människosmugglare, och de båda länderna har bildat en gränsöverskridande kommission för att utreda tragedin, rapporterar mediebolaget ARD.

Fordonet hittades på motorvägen A4 i Österrike, nära gränserna till Slovakien och Ungern, i går. Med all sannolikhet har människorna som smugglats i lastutrymmet dött av syrebrist under färden, varpå chauffören lämnat fordonet och flytt.

Österrikes inrikesminister Johanna Mikl-Leitner är sedan tidigare pressad i flyktingfrågan. Hon avvisar enligt nyhetsbyrån APA anklagelser om att myndigheter hade kunnat förebygga dylika tragedier, och sade i går kväll att hon inte tänker avgå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!