Våldtäktsfall upprör - ska diskuteras på killmiddag

Johan Karlgren - "Pappas pärlor" - förfasades över de våldtäktsfall som anmäldes under Bråvallafestivalen. Nu anordnar han en killmiddag där deltagarna förväntas diskutera normer och könsroller.

11 juli 2016 07:40

Johan Karlgren gillar musikfestivaler, poängterar han.

När människor samlas i tiotusentals för att njuta tillsammans, av musik och den allmänna gemenskapen som en festival medför, uppstår en magisk känsla som är svår att beskriva, menar han vidare.

Han tycker samtidigt att det är bedrövligt tråkigt att några individer förstör feststämningen genom att begå olika typer av brott och det som inträffade på Bråvalla, att ett flertal kvinnor anmälde att de blivit våldtagna, var inget annat än avskyvärt.

– Det är fullständigt oacceptabelt och det är sådant jag vill att vi ska diskutera under middagen. Jag fick idén av Ida Östensson som är en riktig jämställdhetskämpe. Flera manliga bekanta till mig har redan hört av sig och vill vara med, men jag kommer att bjuda in andra via Facebook och andra sociala medier, säger Johan som har tänkt sig en enkel middag hemma på altanen och där till exempel normer, könsroller och sexualitet ska vara samtalsämnena för kvällen.

Middagen äger rum söndagen den 17 juli.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!