Märkningen i örat räddningen för katten Nizze

Katten Simon i Gryt som NT skrev om nyligen heter egentligen Nizze. Nu är han hemma i Linköping igen efter nästan två år på rymmen.

5 april 2017 07:00

– Gissa om ägarna blev glada över att få tillbaka katten igen. Vad de har letat i omgivningarna! Katten försvann redan 2015 sedan han rymt från en familj utanför Valdemarsvik som hade hand om honom och två andra katter när Nizzes ägare gjorde en längre utlandsresa, säger Lilian Dahlgren som matat och skött om katten i månader.

NT skrev den 22 mars om lösa katter i sommarstugeområdena runt Snäckevarp mellan Gryt och Fyrudden. En av katterna som sökte mat och skydd för väder och vind var just Nizze som sett till att ha klarat vinterhalvåret mycket tack vare Lilian Dahlgrens omsorg.

– Ägarna tyckte att Nizze blivit mycket större och kraftigare sedan han försvann. Av märkningen i örat att döma – som vi först inte såg – visar att Nizze är nio år, säger hon.

Lilian Dahlgren berättar att historien till sist fick ett lyckligt slut tack vare artikeln i NT.

– Ägarna är överlyckliga för att Nizze äntligen har kommit hem igen. Personligen har jag också kontaktats på telefon av mängder med kattvänner som hela tiden har sett till djurens bästa. Vi är många i det här landet som tycker om katter, utvecklar hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson