Vadstenamässan ställs in på grund av corona

Coronaviruset sätter stopp för årets upplaga av Vadstenamässan. "Vi satsar på en bra mässa nästa år så att alla får lite lugn och ro nu", säger Matilda Milton på Visit Vadstena.

30 mars 2020 15:00

Vadstenamässan har mellan 6000 och 7000 besökare som kommer till evenemanget på slottet.

– Det är otroligt mycket förjobb också med en sådan här mässa så man kan inte bara vänta på att det ska ändra sig, säger Matilda Milton.

Hon tror att alla företagen som skulle varit med på mässan sitter i samma situation och har problem med ekonomi, personal, permitteringar, varsel och annat som kommit i coronavirusets fotspår.

– Folk försöker bara överleva känns det som, säger hon.

Utifrån omständigheterna väljer arrangörerna Visit Vadstena och Vadstena Turism och näringsliv att ställa in mässan i år.

– Vi satsar på en bra mässa nästa år så att alla får lite lugn och ro nu.

Hon menar att det är ett så oklart läge att det är bättre att ställa in årets mässa helt än att flytta den till i höst.

– Det är en så oviss tid nu. Det känns bättre att ställa in nu och köra om ett år igen då förhoppningsvis allting är borta, säger hon.

De tycker att det är nödvändigt att fatta beslut om att ställa in ganska snabbt utifrån coronaläget. Hon anser att det är viktigt att kunna lämna besked till alla utställare som anmält sig så att de inte ska behöva hantera ovissheten. Många utställare har en framförhållning på flera månader för att planera inför ett mässdeltagande.

– Man har mycket förarbete och att då behöva lägga ner en massa arbete utan att veta om det blir av det tycker jag inte är rättvist heller, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Katarina Hydén