Ceremonin kommer att äga rum i Rådhuset i Norrköping där hon får ta emot stipendiet som är på 139 363 kronor, vilket ska motsvara en krona per invånare i kommunen.

– Det är jättekul. Jag blev väldigt överraskad att jag fick det, säger hon.

Hon fick i november reda på att hon skulle tilldelas stipendiet.

– Jag var lite i chock där ett tag. Det är jätteroligt och jag är jätteglad. Jag är stolt och hedrad så klart.

Hon har inte haft möjlighet att läsa hela motiveringen med mycket pekar på att det handlar om hennes rolltolkning av drottning Kristina i pjäsen "Dissekering av ett snöfall".

– Det är så jag tolkat det, att det är mycket för drottning Kristina, vilket också känns extra kul. Det är en sådan där roll som det inte finns många av för kvinnor i min ålder. En roll som driver hela handlingen och som är på scenen hela tiden, säger hon.

Caroline kommer ursprungligen från Vadstena och fick som barn kontakt med teater genom sin mamma.

– På 90-talet var mamma med i en revy som startades i Vadstena som hette Mårten Skinnares revy. Där var det en man som var regissör på något sätt och drev barnteatergrupper i Motala på Teaterverkstan. Så det var egentligen i Motala som allting på ett sett började, säger hon.

Hon var med i teatergrupper som träffades en gång i veckan i under mellanstadiet och högstadiet. Gymnasiet gick hon i Linköping och där det blev mera teater i form av bland annat sommarteater.

– Det var så jag började min bana och sedan flyttade jag till Göteborg och gick en teaterpedagogutbildning och sedan blev det Malmö och scenskolan, teaterhögskolan.

Hon har just spelat den sista förställningen av Shakespeares "Mycket väsen för ingenting" som hon spelade på nyårsafton.

– Sen ska jag ta mammaledighet så småningom, i början på mars. Jag kan inte göra så mycket nu. Jag kan inte börja repetera någonting eftersom jag inte kommer att kunna vara med att spela det, säger hon.

Fram till mars blir det andra arbetsuppgifter som att läsa manus inför repertoarrådet och diskutera vilka pjäser som ska sättas upp härnäst på Östgötateatern.

– Det är lite sådant och möten jag ägnar mig mest åt nu.

Det är första barnet som väntas i vår så det blir en helt ny roll som mamma.

– Ja, verkligen. Det här blir något helt annat, säger hon och skrattar.