Folkhälsomyndigheten har nu beslutat om statsbidrag till ideella organisationer som bedriver främjande och förebyggande arbete inom området psykisk hälsa och suicidprevention. Bidraget är för verksamhetsåret 2019. Under kevlaret är en av de organisationer som får bidrag.

Under kevlaret arbetar mot machokultur och arbetar förebyggande, opinionsbildande och stödjande för killars psykiska hälsa. Mårten Granlund startade projektet 2016 och föreningen består i dag av cirka 20 personer som frivilligt engagerar sig för att hjälpa till i kampen mot machokultur och i arbetet med att främja killars psykiska hälsa.

Totalt fördelar Folkhälsomyndigheten 25 miljoner till 46 organisationer som bedriver denna typ av förebyggande arbete. Föreningen Under kevlaret tilldelades 221 000 kronor.

Artikelbild

| Mårten Granlund grundade Under kevlaret 2016.

– Helt hysteriskt, haha! Fulgrät hur länge som helst. Att äntligen, efter tre års hårt oavlönat slit, kunna plocka ut en första lön - som dessutom finansieras av staten - är bortom ord fantastiskt, säger Mårten Granlund och fortsätter:

– Det här skapar en ny långsiktig trygghet och en kredibilitet som kommer vara oerhört värdefull. Folkhälsomyndigheten är såklart ett tungt namn att ha bakom sig.

Under kevlaret har nyligen utökat öppettiderna i chatten för killar.

– Vi kommer utöver det satsa stenhårt på marknadsföring samt dra igång vår podcast igen, men den här gången i ett nytt format. Vi får se vart det landar, säger han.