De öppnar glassbar – mitt i coronatider

Trots bistra tider slår Ussi och Andreas Hedenskog upp portarna för sitt glasscafé på Rådhustorget i Vadstena.

4 april 2020 20:00

Redan i augusti 2019 fick paret Hedenskog en förfrågan om de ville ta över glassetablissemanget på Rådhustorget och de sade ja nästan direkt, till det ställe som nu premiäröppnat under namnet Kungens Glass. 
Hade ni, med vad ni vet i dag, sagt ja vid det tillfället?
– Ja, det hade vi, säger både Ussi och Andreas. 

 

– Vi började ju med Boden, den lilla glasskiosken, redan förra sommaren, berättar Ussi och säger vidare att den kommer att öppnas till första maj. 
Hon menar att de halkade in på ett bananskal i hela glassgrejen: 
– Från en vecka till en annan så stod vi med kiosken och hade aldrig gjort något liknande, men det var bland det roligaste vi gjort. 

 

Nu har Ussi och Andreas två ställen med glass och även det blågula rundturståget i sitt familjeföretag. 
– Jag fick en förfrågan om att ta över tåget, Kungståget som det kommer att heta, och det kommer att stå nere vid boden där vi fått en permanent parkering och kommer att utgå därifrån, berättar Andreas som menar att helheten blev bra till slut, en bra sammankoppling med två glasställen och tåget. 
Så trots de för stunden mörka molnen på himlen ser makarna Hedenskog ljust på framtiden med flera saker på gång till sommaren med uthyrning av såväl cyklar som metspön i Boden. 

 

Trots att de bara haft öppet någon knapp timme så letade sig många glassugna in till caféet. Bland andra Pontus Björsner med dottern Sigrid, 3 år. 
– Jag gillar chokladglass bäst, säger Sigrid utan att tveka. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Törnström