Glasgården invigdes 1987. I dag har delar av takskivorna lossnat från sin ursprungliga plats så att det inte håller tätt vid regn.

– Det blir pölar på många ställen här inne. Vi har klagat i fem år men det har inte hänt någonting, säger en hyresgäst.

Takproblemet blev nyligen mycket påtagligt. Under en konsert på pingstafton regnade det in och flera i publiken blev blöta.

Artikelbild

| Det är både kostsamt och komplicerat att laga taket, enligt VFAB:s styrelseordförande.

Men även vackert väder kan orsaka bekymmer. De solskyddande gardinerna är trasiga och kan inte bidra till nödvändig skugga.

– Vi är väldigt glada över gården och vill ha den kvar men taket behöver verkligen åtgärdas, säger en annan hyresgäst.

Det är VFAB som ansvarar för Asylen. Styrelseordförande Magnus Gustafsson (S) bekräftar att problemen har varit kända i flera år men förklarar att det är både kostsamt att laga taket och svårt att få tag i företag med kompetens att utföra jobbet.

Nu är dock en renovering på gång, redan den här sommaren.

Artikelbild

| Glasskivor har lossnat från sin ursprungliga plats och gardinerna är trasiga.

– Det kommer ett företag som ska åtgärda det mest akuta. De ska laga det som går att laga, även gardinerna ska åtgärdas, säger Magnus Gustafsson.

Förhoppningen är att det ska räcka för att få bukt med det läckande taket.

Artikelbild

– Det är klart att det är tråkigt att det är så här men det är en kostnadsfråga. Ett helt nytt tak skulle kosta mellan 1,5 och 2 miljoner kronor.

Magnus Gustafsson fortsätter:

– Det finns även uppgifter om att man skulle kunna ta bort glastaket och ha det öppet. Det skulle bli en atriumgård i så fall. Men det är inget som styrelsen har fattat beslut om.