Uppgifter: Trump vill lämna Parisavtalet

USA:s president Donald Trump har berättat för sina förtrogna att han planerar att lämna Parisavtalet, rapporterar nyhetssajten Axios med hänvisning till flera källor.

28 maj 2017 05:01

Bland dem han informerat finns Scott Pruitt, klimatskeptiker som av Trump utsetts att leda miljömyndigheten EPA, enligt Axios.

Besked väntas nästa vecka.

"Jag kommer att bestämma mig om Parisavtalet nästa vecka!" twittrade presidenten innan han lämnade Italien efter G7-mötets sista dag.

Under lördagskvällen återvände han till Washington, men gjorde inga kommentarer när han steg av planet tillsammans med sin fru Melania.

Väldigt otillfredsställande, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel om klimatdiskussionerna på G7-mötet.

I den gemensamma slutkommunikén från mötet på Sicilien konstaterar G7-ledarna att de misslyckats att överbrygga meningsskiljaktigheter i klimatfrågan.

Merkel, som anser att klimatavtalet är så pass viktigt att det inte finns utrymme för några kompromisser, säger att det inte finns några indikationer på hur USA kommer att hantera Parisavtalet.

USA håller på med en översyn av sin politik om klimatförändringarna och om Parisavtalet. Därför kan inte konsensus nås i de frågorna, heter det i kommunikén där övriga G7-länder åter bekräftar sin starka förpliktelse att snabbt omsätta Parisavtalet i praktiken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-Reuters