Två omkom i bussolycka vid Arlanda

31 december 2019 20:04

Två personer, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 55-årsåldern, omkom i en bussolycka som inträffade vid Arlanda flygplats på nyårsafton.

Förundersökning är inledd med brottsrubriceringen vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till TT.

Det var i samband med en omkörning som linjebussen kolliderade med en personbil strax efter klockan 10 på förmiddagen. Olyckan skedde på Jumbovägen vid flygplatsen i närheten av ett flygplan som är omgjort till vandrarhem.

Ombord på bussen satt uppemot tolv personer men ingen av dessa skadades, enligt Helena Klange, presschef på länstrafikbolaget UL. Båda de omkomna satt i personbilen där det totalt färdades sex personer.

De fyra övriga personer som satt i personbilen fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm där de fortsatt vårdas på tisdagskvällen.

Räddningstjänst och ambulans var på plats med flera enheter och platsen spärrades av. Bussen och personbilen fick bärgas från platsen och vid 13-tiden var bärgningsarbetet klart och vägen åter öppen för trafik, enligt polisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT