Polisens gripande inlägg sprids

Ett ensamkommande flyktingbarn försöker ta sitt liv, men räddas i sista sekunden av en vän. Nu sprids ett gripande inlägg om händelsen, som en polis i Lund har skrivit, som en löpeld på Facebook.

13 september 2015 13:10

Tidigare i veckan fick en film där flera poliser framför en välkomsthälsning till nyanlända flyktingar stort genomslag i sociala medier. Närmare 400 000 personer har sett filmen hittills.

Nu sprids ett nytt Facebookinlägg som en polis har skrivit, med koppling till flyktingkrisen.

I det långa inlägget skriver polismannen om den dramatiska färden till barnakuten, där han tvingas stå upp i ambulansen för att hålla kvar den gråtande och skrikande pojken på båren i ambulansen

Inlägget har på bara några timmar har fått över 15 000 delningar och 45 000 gillanden.

"Stackars lilla pojk. Vad har du upplevt för hemskheter i ditt liv? Vad är det du varit med om som gör att du mår så fruktansvärt dåligt? Din bakgrund innehåller förmodligen hemskheter jag inte ens kan föreställa mig; ett helvete som trasat sönder dig inombords och fyllt en så ung människa med all denna ångest och oro", står det bland annat i inlägget.

Jag skriver om de saker som jag upplever på jobbet. Det här fallet ligger verkligen i tiden med vad som sker just nu. Och jag tycker inte om folk som har förutfattade meningar om just ensamkommande flyktingbarn, säger polisinspektören "Tobbe", till TT.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!