Kvinna attackerad av björn

En kvinna attackerades av en björn i skogen utanför Bjurholm väster om Umeå i dag. Kvinnan var i skogen för att räkna träd för ett skogsföretag. Attacken tros bero på att björnen både skyddade sina ungar och en slaktplats.(TT)

10 september 2014 18:43

En kvinna i 30-årsåldern attackerades av en björn i skogen nära Balsjö väster om Umeå på onsdagen.

-Hon ringde själv till SOS Alarm och sade att hon hade blivit biten av björnen, säger Anders Benberg, vakthavande befäl vid Västerbottenspolisen.

Två jägare kallades in och säkerställde räddningsinsatsen när kvinnan lastades in i en ambulans. Hon fördes sedan till Norrlands universitetssjukhus i Umeå med skador i ansiktet och på överkroppen. Enligt sjukhuset är skadorna inte livshotande.

Länsstyrelsens rovdjursexpert i Västerbotten uppger att det var två olyckliga omständigheter som orsakade björnattacken. Dels rör det sig om en björnhona med fyra "årsungar", dels fanns det en slaktplats i närheten, efter en älg som skjutits. Länsstyrelsens preliminära beslut pekar därför mot att honan inte avlivas.

Den skadade kvinnan var i skogen för att räkna träd åt ett skogsföretag. En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!