Svenska turister lämnar Gambia

De svenska turister som researrangören Ving har i Gambia får resa hem i förtid. Researrangören Ving har beslutat att hämta hem dem under fredagen.

Tusentals utländska turister har de senaste dagarna lämnat Gambia, av fruktan för oroligheter.

19 januari 2017 17:58

Svenska Ving har 115 turister på olika hotell i Gambia. De skulle ha rest hem med ordinarie hemresa med start på tisdag i nästa vecka, men nu har Ving beslutat att hämta hem dem i förtid.

Vi skickar ett av våra egna flygplan för att hämta hem de resenärer vi har kvar i Gambia, säger Barbro Holmberg, pressinformatör på Ving till TT.

Ving har också beslutat att ställa in kommande resor till Gambia, fram till den sista januari, på grund av UD:s avrådan från icke nödvändiga resor.

Vings resenärer befinner sig inte i huvudstaden Banjul, utan på badorter vid kusten.

Det är lugnt läge nere på resmålen i Gambia. V har kontinuerlig kontakt med vår personal hela tiden och de kan rapportera att det är lugnt överallt, säger Barbro Holmberg.

En av de svenska Vingresenärerna kvar i Gambia är Sara Dera, som inte känner sig trygg. Hon berättar att stränderna är tomma och att restauranger och butiker håller stängt.

Vi har packat våra väskor och är redo att dra. Vi åkte iväg för att slappna av och njuta. Det här känns inte som någon semester, säger hon till Aftonbladet.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT