Prins Andrew höll sig undan juldagspromenad

Prins Andrew i Storbritannien undvek offentlighetens ljus under juldagen genom att hoppa över kungafamiljens traditionsenliga förmiddagspromenad till kyrkan. I stället deltog han i en tidigare gudstjänst.

25 december 2019 15:18

Andrew, drottning Elizabeths andre son, har hållit en låg profil sedan han i november tvingades ta en paus från sina offentliga åtaganden efter skandalen kring hans vänskap med den sexbrottsmisstänkte nu avlidne miljardären Jeffrey Epstein.

En annan familjemedlem som saknades under förmiddagspromenaden var den 93-åriga drottningens make, prins Philip. 98-åringen togs in på sjukhus i fredags och skrevs ut på julafton efter att ha behandlats för vad det brittiska hovet beskriver som tidigare kända besvär.

Senare under juldagen sänds drottningens jultal där hon väntas betona vikten av samförstånd och försoning efter ett "skakigt" år. Beskrivningen syftar troligen både på hennes familjeangelägenheter och på tillståndet i landets brexithärjade politik.

Andrew har anklagats av en amerikansk kvinna för att ha haft sex med henne när hon var sjutton år. Kvinnan säger att hon pressats till att ha sex med prinsen av en medhjälpare till Epstein. Andrew nekar till anklagelserna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-Reuters