Explosionen skedde på torsdagseftermiddagen i en kemikaliefabrik i staden Yancheng i Jiangsu-provinsen. Elden spreds snabbt till andra byggnader. Flygbilder dagen efter visar stor förstörelse i ett industriområde där flera bränder rasade in på fredagsdygnet.

Fönster i hus två kilometer bort gick sönder av kraften från explosionen.

"Ett långt mullrande"

Artikelbild

| Många har omkommit efter en explosion vid en kemikaliefabrik i östra Kina.

Enligt myndigheternas senaste uppdatering har 62 personer omkommit. Allt som allt skadades över 600 personer och för ett 30-tal av dessa beskrivs tillståndet som kritiskt. 28 personer saknas fortfarande.

Strax efter explosionen registrerades ett skalv med magnituden 2,2 i staden Lianyungang som ligger nära olycksplatsen. Chockade invånare i området jämförde explosionen med en jordbävning.

Det kom en kraftig smäll följt av ett långt mullrande. Alla fönster gick sönder. På olycksplatsen var det blod överallt, säger ett vittne till nyhetsbyrån Reuters.

Även barn på en förskola som låg i området har skadats, enligt den statliga tidningen China Daily.

Artikelbild

| Bränder rasar i industriområdet över natten.

Flera olyckor

President Xi Jinping, som är i Italien på statsbesök, säger att han har beordrat ut all hjälp som går att uppbåda till de skadade.

"Det har på senare tid skett en rad stora olyckor, och alla berörda myndigheter måste lära sig av detta", säger presidenten, enligt statlig tv.

Ilskan över säkerheten på fabriker växer i Kina sedan det inträffat en rad större olyckor med många dödsfall på senare år. 2015 omkom 165 personer i en explosion i en lagerbyggnad i hamnstaden Tianjin.

Trots att myndigheterna upprepade gånger har lovat att säkerheten ska bli bättre har olyckorna fortsatt. I november omkom 23 människor vid flera explosioner i en kemikaliefabrik i Zhangjiakou, 20 mil nordväst om Peking.