Full fart i bygdegårdsföreningen

För ett par år sedan var det kris i Hästholmens bygdegårdsförening. Nu är det full fart i bygdegården. Nyaste tillskottet är en filmförening.

För ett par år sedan var det kris i bygdegårdsföreningen i Hästholmen. Nu är det en mötesplats igen.

För ett par år sedan var det kris i bygdegårdsföreningen i Hästholmen. Nu är det en mötesplats igen.

Foto: Karl-Johan Norén

Hästholmen2019-11-14 10:30

Första tisdagen i varje månad blir det bio i bygdegården och först på vita duken är Rocketman om Elton John. Den som passar på att bli medlem redan nu får mycket film för pengarna.

–  Tolv nästa år, plus den som visas nu i december, elva filmer för bara 120 kronor, säger Camilla Linusson, ordförande i Hästholmens bygdegårdsförening.

Det var hon som tog över ordförandeklubban på det där extra årsmötet i april 2017, när försöken att välja styrelse hade misslyckats på det ordinarie årsmötet i mars.

– Nu har vi verkligen blivit en  mötesplats, säger hon, och vi är stolta över vårt stora program. Det är föreläsningar, teater, julmarknad och sopplunch, och folk kommer från trakten, men vi har också haft besökare mer långväga ifrån.

Och det är många som kommer. Höstlovsfilmen lockade 92 personer, och de ursprungliga planerna måste uppgraderas.

– Det var nästan dubbelt så många som vi hade tänkt oss, säger Camilla Linusson, men vi har möjligheterna och stolar för 100.

Den nya filmklubben visar första rullen 3 december - en sluten visning, bara för medlemmar. Och så blir det fika och prat efteråt.  

Första tisdagen i januari är det dags för nästa film, En oväntad vänskap och i februari är planen att visa Unga Astrid, om Astrid Lindgren.

– Vi tar gärna emot förslag på vilka filmer som Filmklubben Hästholmen ska visa, säger Camilla Linusson. Det finns jättemånga i det urval som vi har att välja på.

Karta: Hästholmens Bygdegård
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!