57-åring hotade män med motorsåg

Den 57-årige mannen hotade, enligt åklagaren, två män med en motorsåg. Nu har han åtalats för två fall av grovt olaga hot.

57-åringen anklagas för att ha hotat två män med denna motorsåg. Bilden finns med i polisens förundersökning.

57-åringen anklagas för att ha hotat två män med denna motorsåg. Bilden finns med i polisens förundersökning.

Foto: Polisen

Ödeshögs kommun2019-09-26 19:30

Händelsen inträffade på kvällen den 4 april i år på en adress i Ödeshögs kommun. 

57-åringen besökte en fastighet och hade med sig en motorsåg för att kunna fälla ett päronträd. Under kvällen drack mannen en del alkohol och gick sedan ned i källaren och startade motorsågen för att kapa ved. Andra personer som befann sig i huset undrade vad som stod på. 57-åringens sågande i källaren gav upphov till både störande ljud och illaluktande avgaser. 

När en man försökte förmå 57-åringen att stänga av motorsågen spårade situationen ut. De två brottsoffren har i förhör berättat att mannen höjde motorsågen –  som fortfarande var igång – över sitt huvud och att han sedan gjorde en svepande rörelse i deras riktning. Brottsoffren har i förhör sagt att motorsågen endast var några få decimeter från dem. 57-åringen ska ha sagt att männen inte skulle tala om för honom vad han fick göra. 

De bägge hotade männen lyckades fly från källarutrymmet. I ett senare skede, när 57-åringen var på väg att lämna huset, lyckades de övermanna honom. Flera polispatruller larmades till platsen och kunde gripa 57-åringen. 

57-åringen har nu åtalats för två fall av grovt olaga hot. I förhör har han nekat till brott. 

– Det var inte aggressivt, jag hade ingen mening att skada eller hota, det tolkades så från deras sida, det var lite överdrift, säger den åtalade i förhör. 

Åklagaren skriver i stämningsansökan att brottet ska bedömas som grovt med tanke på att det förstärktes genom användandet av en motorsåg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!