På torsdagskvällen samlades 12 av ortens företagare för after work på Tjällmo Gästgifvaregård. Det bjöds på toast och alkoholfria ölsorter. Företagsträffarna arrangeras av Ica Nära Tjällmo och Tjällmo Gästgifvaregård en gång på våren och en gång på hösten. Syftet är att träffa andra på orten som också driver företag, stora som små, för att utbyta tankar och idéer med varandra. I övrigt är inte schemat så strikt.

Denna gång fanns två av ortens färskaste företagare med, Jenny Krigh på Sense of yoga och Daniel Wettervik på Ensa Consulting.

Jenny Krigh startade Sense of yoga för att kunna erbjuda människorna i Tjällmo något som saknades. Eftersom intresset var så stort tog hon steget och startade företaget. 

Artikelbild

| Åsa Gellerstedt

- Det bästa med yoga är att man lär sig om sig själv. Ett utmärkt sätt att ta reda på vem man är. 

Nästa steg blir att erbjuda klasser för företag, föreningar och grupper, så att alla kan hitta något som passar. Hon hoppas även kunna bidra till att öka turismen och locka människor till Tjällmo från hela Östergötland, med bland annat workshops med andra yogalärare.

Daniel Wettervik flyttade hit med sin familj i höstas , från Stockholm, och tog med sig sitt företag Ensa Consulting. När man kan jobba över internet kan man jobba med företag över hela världen hemifrån. Företaget tillhandahåller tjänster inom IT och marknadsundersökningar, mest till företag, men även privatpersoner som behöver hjälp med telefoner, nätverk och datorer. Företaget skriver även dataprogram och programmering.