Polisjakt slutade med krock

En polisjakt som började i Väderstad slutade med att polisbilen blev påkörd utanför Norrköping. Föraren kunde gripas efter kollisionen och misstänks nu för ett flertal brott.

15 maj 2019 05:51

Det hela började redan i Väderstad klockan 05.02 när polisen fick samtal om en bilist som körde i mycket hög hastighet i nordlig riktning på E4.

Det visade sig handla om en hyrbil som skulle ha lämnats tillbaka på tisdagen. En polispatrull försökte stoppa bilen utanför Linköping, men lyckades inte.

Bilen fortsatte att köra i mycket hög hastighet.

– Nästa försök var med spikmatta utanför Klinga, men föraren lyckades köra förbi, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen.

Strax därefter lyckades polisen med hjälp av flera patruller att stänga in bilen och få ner hastigheten och till slut stoppa bilen.

– I samband med det körde, som vi misstänker, personen medvetet på polisbilen.

Då hade klockan nyss passerat 05.30.

– De två poliserna är möra i kroppen. Det var en ganska rejäl smäll. De har kontrollerats av ambulans men behövde inte sjukvård akut. De hade jobbat hela natten när det här hände och hade en hel del arbete kvar. Jag tippar på att de avslutar sina arbetsuppgifter och kanske söker vård senare.

Polisbilen fick bärgas från platsen.

I samband med kollisionen fick också hyrbilen punktering och föraren kunde gripas. Personen är nu misstänkt för flera brott. Stöld alternativt häleri av föremål som hittats i bilen, våld mot tjänsteman, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och olovligt brukande av hyrbilen.

Under onsdagsförmiddagen anhölls föraren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linda Månzén