Norrköpingsambulans till Norrland?

Norrköpingsbolag vann upphandlingen om att driva ambulansen i Dorotea. Men beslutet har överklagats och Premedics expansionsplaner ligger på is.

14 februari 2017 20:46

Det var ett glatt besked för Kenneth Karlsson när hans företag vann upphandlingen i Västerbottens landsting om att få ta över verksamheten. Men beslutet har överklagats av Ambulanssjukvården i Dorotea AB, företaget som haft avtalet i 14 år. Om uppdraget går till Premedic i Norrköping så kommer det norrländska bolaget att avvecklas.

– Jag har inte hört något från landstinget än så vi väntar fortfarande på att få besked om hur det blir. Just nu vet jag inte vart vi ligger, säger Kenneth Karlsson, vd på Premedic.

Det är lägst pris som gäller och enligt ambulanssjukvården i Dorotea AB hade de det lägsta anbudet, men saknade en plan för utbildningsinsatser vilket företaget hittills löst tillsammans med länsstyrelsen. Därför blev det det Norrköpingsbaserade bolaget som vann anbudsgivningen.

– Att få förtroendet att köra ambulansen även i Dorotea är för oss en bekräftelse på att det vi gör i Östergötland är bra, säger Kenneth Karlsson.

Premedic driver i dag ambulanssjukvården i östra Östergötland och vill växa till fler områden i landet.

– Vi tittar oss runtomkring och är absolut intresserade av att expandera, säger Kenneth Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa