Juno Blom: "Jag vill påverka mera"

Liberalerna i Norrköping utsåg på tisdagen Juno Blom som ny medlem i partiet.

29 augusti 2017 20:30

– Jag har inte jobbat inom politiken förut, däremot mycket med poltik, säger Juno Blom.

Att engagera sig politiskt är ett beslut som vuxet fram under lång tid berättar hon.

– Det är inget lätt beslut att fatta, men jag vill helt enkelt påverka mera. Jag har jobbat mycket med riktade uppdrag och tagit ansvar för specifika områden. Men det kliar i fingrarna att jobba mer med helheten. De frågor jag arbetar med hänger samman med så mycket annat i samhället, säger hon och menar att politiken är ett bra verktyg för detta.

Juno Blom är utvecklingssamordnare på länsstyrelsen och jobbar med frågor kring hedersproblematik. Hon har arbetat som särskild utredare åt regering med uppdraget att utreda mäns våld mot kvinnor.

– Min drivkraft är att jobba med orättvisor och för människor med minskad frihet, säger hon.

På frågan varför hon engagerar sig just i Liberalerna menar Juno Blom att i dag finns det generellt en större medvetenhet bland annat för integrationsfrågor, men Liberalerna har länge drivit frågan. Hon nämner också Nyamko Sabuni som viktig för henne.

– Jag hoppas att inom politiken kunna skapa krafttag och skapa förutsättningar på en bredare plattform. Jag har jobbat länge med samhällsfrågor från ett annat håll än politiskt, jag tror det är en fördel, säger Juno Blom.

Juno Blom kommer att i första hand kandidera till riksdagen. Ett beslut om att kandidera till kommunfullmäktige vill hon inte lämna besked om nu. Mats Pettersson, politisk sekreterare i Liberalerna i Norrköping ser gärna att hon ställer upp kommunalt.

– Hon är mycket kompetent och har ett brett fält. Hon står för många socialliberala frågor, säger han.

Mats Pettersson menar att Liberalerna senaste mandatperioden haft stor tonvikt på näringslivsfrågor genom Reidar Svedahl.

– Juno Blom är en bra balans till det hela, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa