Elva anhållna efter insats vid gänglokal

Elva personer har anhållits efter skottlossningen. Det började med ett larm om skottlossning på Stockholmsvägen vid 4-tiden på söndagsmorgonen.

20 december 2015 21:30

Åklagarmyndigheten meddelade på söndagskvällen att tio män är anhållna skäligen misstänkta för medhjälp till försök till mord efter skottlossningen i Norrköping.

Dessutom är en kvinna anhållen skäligen misstänkt för skyddande av brottsling.

Det var privatpersoner hörde skottlossningen och larmade. En lindrigt skadad person – med en sårskada – påträffades i anslutning till adressen, som är välkänd för polisen.

– MC-klubben Hells Angels har lokaler där, men det finns en rad andra verksamheter där också, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson.

Tre personer greps tidigt på morgonen, misstänkta för mordförsök och grovt olaga hot, men det var inte slut med det. Den nationella insatsstyrkan tillkallades för att hjälpa till vid en husrannsakan. Polisen misstänkte att människor, som kunde ha koppling till skottlossningen, fanns i lokalen.

Vid niotiden rapporterade polisen om totalt sju gripna personer i ärendet.

Någon timme senare kontaktade polisen tågtrafikledningen och begärde, som en försiktighetsåtgärd, ett tillfälligt stopp i tågtrafiken, som passerar alldeles bakom den aktuella fastigheten. Tågtrafiken stod stilla någon halvtimme. Stockholmsvägen var under flera timmar avspärrad från Bergslagsgatan och kvarteret bort.

Vid 11-tiden stod en kvinna vid de blåvita plastbanden. Hon är anställd på hotellet, som ligger alldeles innanför avspärrningen och berättade att några gäster tidigare fått lämna hotellet, men inte kunde få med sig sin bil. Nu fick ingen lämna hotellet och hon fick heller inte gå in till sin arbetsplats.

Inom loppet av några minuter ledde polisen ut totalt nio personer från det genomsökta huset. De leddes tvärs över gatan och fick sitta eller stå mot husväggen där.

På andra sidan huset, på gården där, spelade ett gäng killar boll alldeles utanför avspärrningen.

Efter en stund kördes en första person iväg till polishuset bara ett stenkast bort. En annan man leddes till en ambulans som väntade utanför avspärrningen. Enligt polisen hade mannen en sårskada som behövde tas om hand. Vartefter kördes fler personer i väg.

Vid 12-tiden fick några gäster lämna hotellet. Strax efteråt flyttades avspärrningen så att hotellet kom utanför den.

Sammanlagt greps 19 personer under morgonen och förmiddagen, varav två kvinnor.

På söndagskvällen meddelade åklagarmyndigheten att elva personer, tio män och en kvinna anhållits, medan övriga som tidigare varit gripna är försatta på fri fot och inte längre misstänkta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gun Stenehall/NT/Corren