Fjärde sälkut hittad i Norrköping

En fjärde sälkut har dykt upp i Norrköping. Den jagar nu fisk i Strömmen till åskådarnas förtjusning.

9 april 2018 15:37

Kommunjägare Mats Ekeberg fick vid lunchtid in ännu ett samtal om en sälkut som setts inne i stan. Den har hittats i Strömparken, nära där den första sälungen hittades för precis en vecka sedan.

Läs mer: Makabra fyndet: Påkörd sälkut i city

– Den kastade sig ner i vattnet och sen kom den upp med två fiskar i munnen! Den har väl ett smörgåsbord här. Wow alltså, folk kan börja gå på sälsafari här, utbrister en uppspelt Mats Ekeberg som står nere vid Strömmen och betraktar sälkuten tillsammans med ett antal åskådare.

På måndagsmorgonen hittades en sälkut ihjälkörd i Lindö. Det verkar vara en annan sälunge än den som hittades i Lindö i fredags. Den säl som nu syns i Strömmen är alltså troligen den fjärde sälkuten som ses i Norrköping på bara en vecka. Denna säl verkar dock inte vara övergiven.

– Tipsaren hade pratat med en person imorse som hade sett en stor säl, troligen mamman, säger Mats Ekeberg.

– Men om den får i sig fisk så klarar den sig utan di. Men fiskarna kan vara lugna, jag har hittills bara sett att den tagit braxen.

Sälungen kan komma att hålla sig kvar i Strömmen och Mats Ekeberg uppmanar allmänheten att hålla sig på avstånd och inte störa den.

– Njut och titta men på håll! Det här kommer nog fortgå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sarah Olsson

Ämnen du kan följa