Norge skulle dominera ny kombination

En ny nordisk kombination där nationernas bästa backhoppare och längdåkare skulle tävla tillsammans diskuteras av Internationella skidförbundet, Fis. Det skulle kunna göra Norge ännu mer framgångsrikt. - Det skulle bli underhållande.(TT)

8 februari 2016 09:34

En ny nordisk kombination där nationernas bästa backhoppare och längdåkare skulle tävla tillsammans diskuteras av Internationella skidförbundet, Fis. Det skulle kunna göra Norge ännu mer framgångsrikt.

Det skulle bli underhållande. Men det finns ännu inga konkreta planer, säger världscupchefen i hoppning, Walter Hofer, till NTB.

Inom norsk backhoppning tror man på idén.

En tävling med hopp- och längdåkarstjärnor kan öka intresset för längdåkning i ett kommersiellt viktigt land som Tyskland. Det skulle vara fler länder som kunde hävda sig, säger Clas Brede Bråthen, sportchef för norsk backhoppning.

Norge skulle kunna bli ännu mer överlägset i en nyutformad nordisk kombination än vad man är i dag i de separata grenarna och i nordisk kombination. I backhoppning har man trean och fyran i världscupen, Kenneth Gangnes och Johan Andre Forfang. Och i skidor är det sex norrmän bland de sju bästa i världscupen med Martin Johnsrud Sundby i topp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!