Hopp om vår ena dagen, snöyra nästa och sedan bitande kyla. Och – om man får lita på SMH – så ska det bli skapligt varmt nu i helgen igen. Vet dock inte om man ska det, lita på SMHI alltså, för det var inte mycket som var rätt i prognoserna i början av veckan. Ibland kan jag undra över meningen med väderprognoser. Meteorologerna har otroliga resurser, med satelliter och supermodern teknik, men ändå verkar det inte ha blivit lättare att förutspå väderleken än när John Pohlman pekade på sina icke digitala kartor i tv.

Samtidigt finns ett enormt väderintresse. Kolla bara på löpsedlarna, framför allt från kvällstidningarna, som säljer lösnummer på rubriker som "Så blir vädret i sommar" eller – flera veckor innan tomten kommer – "Här blir det en vit jul". Samtidigt brukar experterna säga att det går att ge en tämligen tillförlitlig prognos för åtta till tio dagar. Onekligen är det inte alltid så...

Jag gnällde lite över "snyft-tv" i en krönika i höstas. Ni vet att kändisar ska sitta och gråta över saker som hänt i deras liv, i program som "Så mycket bättre" och "Stjärnorna på slottet". De senaste veckorna har vi sett att till och med det glättigaste av alla glättiga program – Melodifestivalen – hakat på trenden. Jag syftar på presentationerna av artisterna och låtarna. Hur lättsam låten än är, så finns det något "djup" i den. Som att G:son verkligen fångat det innersta av själen hos sångaren. Otroligt krystat. Nej, låt Mello vara larvigt! Det är fullt tillåtet i schlagervärlden.

Lite mer tv. Nu har "På spåret" nått slutstationen för ännu en säsong. Och programmet håller fortfarande första klass, till skillnad från många av de övriga långkörarna. Det har varit en ovanligt trevlig säsong, med många lag som varit lätta att tycka om. Dock känns det lite sorgligt att Augustifamiljen nu kliver av. Det bästa husbandet, om du frågar mig. De brukar ju spela med Håkan Hellström, som ni säkert vet, och har en makalös förmåga att skapa ett skönt sväng oavsett genre och gästartist. Det är synd att låtarna från "På spåret" aldrig hamnat på Spotify. Skulle kunna bli en fantastisk spellista.

Trevlig helg!