Tora har precis hunnit landa i Motala efter tio veckors intensivt arbete av filmen som har premiär i höst.

– Jag har fått lära mig så oerhört mycket. Kostymören Anna Hagert har verkligen inspirerat en ny sida av mig som jag inte ens visste att jag hade, säger Tora och fortsätter.

– När jag tidigare såg mig själv i filmbranschen så hade jag aldrig kunnat föreställa mig själv att arbeta med kläder.

Artikelbild

| VILA. Efter två semesterveckor i Motala bär det av mot nya äventyr.

Som kostymassistent har Tora fått jobba både på inspelningsplatsen och i kostymförrådet.

– På plats ser vi till att kläderna sitter rätt för att allt ska passa med exempelvis föregående scen. Annars arbetade vi mycket med att klä statister i tidsenliga kläder. Totalt hade vi hand om 1300 statister och hur många klädräcken som helst, säger Tora.

Livet med långa arbetsdagar och ett intensivt schema har passat henne bra.

– Att vara den där personen som arbetar med någon annans kreativa idé har varit så otroligt roligt. Men också att se hur det växer en berättelse ur ett samarbete, säger Tora.

Artikelbild

| Peter Viitanen och Adam Pålsson i rollerna som Kenneth och Ted Gärdestad.

Men att arbeta med film har inte alltid varit ett självklart val.

– Jag hade alltid sagt att jag skulle bli musiker och det jobbade jag med på heltid ett tag, men sedan reste jag till Australien och arbetade ett år med hästar. När jag sedan kom hem så kände jag att det var dags för något annat, säger Tora.

Artikelbild

Resan gick mot Örebro universitet.

– Det började med att jag bara läste en kurs i film och kände ganska snabbt att det här var något för mig. Så då fick det bli filmprogrammet, säger Tora.

Artikelbild

Hon tror själv att det är berättandet som lockar.

– Jag har själv alltid älskat att se på film. Själva berättandet som även finns när man spelar musik är så viktigt för mig. Sedan var det ju bara ett stort plus att jag nu fick chansen att arbeta med en musikfilm, skrattar Tora.

Artikelbild

Minns du något speciellt från inspelningen av Ted?

– Att se Adam Pålsson och Peter Viitanen som spelar Ted och Kenneth arbeta fram den här brödrarelationen som vi fått ta del av de senaste åren genom intervjuer med Kenneth. Det har varit så mäktigt att se.

Och vad blir nästa projekt?

– Fram till oktober kommer jag vara produktionsassistent på inspelningen av en långfilm som handlar om vikingar, mer kan jag inte säga, skrattar Tora.