Så ska Facebookinlägg locka deltidsbrandmän

Med ett tipsinlägg på Facebook hoppas Räddningstjänsten locka fler deltidsbrandmän till Borensberg.

16 november 2019 08:00

Räddningstjänsten i Motala och Vadstena behöver rekrytera tre nya deltidsbrandmän till kåren i Borensberg. Därför publicerade de ett inlägg på sin Facebooksida där de genom en tävling bad om tips på lämpliga kandidater. "Den som tipsar en person i Borensberg genom delning eller taggning, och det tipset leder till en anställning, kommer att belönas med en dag hos oss fylld med upplevelser", skriver de i inlägget.

Det fick snabbt spridning. På bara ett par timmar var de uppe i över 130 delningar.

– Vi har sett att vi har många som gillar vår Facebooksida. Jag tänkte bara att vi skulle testa något nytt och det ska bli spännande att se var det slutar med delningar och tips, säger Kjell Zingmark som är samordnare på Räddningstjänsten Motala Vadstena.

Vad hoppas ni på?

– Vi har varit kort om folk ett bra tag i Borensberg. Så vi hoppas få in lite tips som leder till anställning, säger Kjell Zingmark och fortsätter:

– Vi ser gärna att både kvinnor och män söker och i olika åldersspann.

 

 

För att få jobba som deltidsbrandman krävs det, utöver god fysik, att den sökande både bor och jobbar i nära anslutning till brandstationen på den aktuella orten.

– Man behöver bo och arbeta inom fem minuter från brandstationen. När personsökaren larmar får det gå max fem minuter innan första brandbilen ger sig iväg, förklarar Kjell Zingmark.

Vad får de som levererar de vinnande tipsen?

– Det blir en dag där man får prova på lite av det vi gör. Som att släcka bränder, men utan att det innebär några risker.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!