Ny krog i centrala Motala

En ny krog planerar att öppna vid Stora torget i Motala i mitten av maj. Berggrens Öltapp och Mat är namnet.

26 april 2016 18:15

Det är Nader Moini och Dastan Chaomar på Berggrens Källare som står bakom satsningen.

– Vi har länge letat efter en lämplig lokal i centrum och när den här möjligheten dök upp bestämde vi oss för att slå till, säger Moini som tillsammans med kompanjonen och delägaren Chaomar har för avsikt att satsa på mat och dryck som riktar sig till en något äldre målgrupp än vad som kanske är brukligt för en centralt belägen restaurang.

– Vi välkomnar givetvis yngre besökare också, men innehållet i mat- och dryckesmenyerna kommer kanske att attrahera de som kommit en bit upp i åldrarna, säger Dastan som inte vill avslöja för mycket av vad som är på gång när det gäller det som ska serveras från köket eller baren.

Klart är att man kommer att arbeta med en tydlig ölprofil och smårätter i olika former med en bas av kött, fisk och skaldjur.

– Vi har gjort oss kända för att vara ölfrämjare och det kommer vi fortsätta med, men vi kommer också att satsa på fina viner och en i övrigt välutrustad bar, säger Nader.

Det nya matstället blir en förlängning av Berggrens Källare som har öppet alla dagar i veckan under sommarhalvåret, men som därefter begränsar sig till förbokade sällskap och julbord.

– I centrum kommer vi att ha öppet året runt. Vi kommer att samarbeta med Best Western Statt genom att vi tar över deras frukostservering. Sedan tänker vi köra servering kvällstid för hotellets gäster och allmänheten, förklarar Dastan.

Genom satsningen kommer krögarparet att anställa två, tre personer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!