Nu ska Tines bilder visas på stadsbiblioteket

Under februari månad ställde 15-åriga Tine Fjällner ut sina bilder på Habo bibliotek.

4 april 2020 21:00

Det var tredje gången hon ställde ut sina bilder som går under beteckningen cartoonstil, något som Tine själv beskriver som sin alldeles egen. För många kanske den påminner om "anime" vilket är ett samlingsnamn för exempelvis tecknade filmer i mangastil från Japan.  Hennes bilder uppmärksammades av Linköpings bibliotek som ville att Tine, som tidigare berättat att hon har diagnoserna autism och ADD, skulle ställa ut där på världsautismdagen den 2 april  

 

– Vi fick ett samtal från Linköpings huvudbibliotek om att de ville att hon skulle vara med och inviga världsautismdagen den 2 april med sin utställning "Outcast", berättar Tines mamma Jeanette Nilsson. Nu fick utställningen ställas in eftersom det är ett större evenemang även om själva biblioteket håller öppet som vanligt. 
– Men de ville ändå ha en del av utställningen på plats i Linköping så vi åker in och sätter upp en 10 - 12 tavlor. Hur länge de skall finnas  där det vet jag faktiskt inte. 

 

Programmet för utställningen på biblioteket var klart med föreläsningar och liknande men allt det ställs nu in på grund av rådande förhållanden när det gäller covid-19. 
– Det var ju jättetråkigt, säger Jeanette. 


Tine - hur tyckte du det gick med Haboutställningen?
– Jag tror det gick bra. 
Blev du förvånad när du fick en förfrågan från Linköping att ställa ut?
– Ja, det blev jag. 
Hur känns det att ha dina bilder där?
– Lite läskigt eftersom många ser bilderna, men kul ändå. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Törnström