Magisk familj har byggt egen teater

Med väl inövade illusioner i bagaget ger sig Staaf Magic iväg till Växjö för att delta i SM i trolleri.

29 mars 2019 20:00

Förra gången de deltog var 2017 och då tog Staaf Magic hem vinsten samt att de kammade hem Grand Prix. Nu är det dags igen för Gittan, Daniel, Tove och Albin Staaf att med sin magi och illusioner tävla i SM i Trolleri. Det har varit bråda dagar under början på 2019 för familjen då man även färdigställt en egen teaterlokal på Vintergatan, Magiteatern.

Vad var ursprunget till den idén?

– Från början skulle vi ha en ny replokal. Så då köpte vi den här. Sedan fick vi ett samtal från ett företag och de frågade om de fick komma till oss på show med mat, berättar Gittan.

Lokalen färdigställdes på drygt sex veckor. Första november 2018 tog de över lokalen och i början på året var det dags för premiär. Den ser inte mycket ut från utsidan men magin finns på insidan. Kristallkronor, långbord och en stor scen med komplett ljud- och ljusanläggning. Även kök finns att tillgå. 89 ätande kan man ta in i lokalen.

– Det är tänkt att det ska vara en helhetsupplevelse. Man ska äta gott och få bra underhållning, det är underhållningen som är det viktiga, på ett magiskt sätt. Tre rätter med tre akter, varvade, säger Daniel om det tänkta konceptet och fortsätter:

– Vi stod i en källarlokal på Luxor innan och övade, det var trångt och vi kunde inte ta ut svängarna. Tanken med det här var att vi skulle ha en stor scen för att öva in- och utgångar för att få det perfekt.

Till en början är tanken att man marknadför sig mot företag, för bokning av exempelvis en kickoff, i Staaf Magics Magiteater.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Törnström