Krönika Det är fortsatt politiskt kaos i Sverige. Ulf Kristersson blev, som väntat, inte statsminister vid omröstningen i riksdagen häromdagen och nu får vi gå i ovisshet ett tag till. Och även om det förstås är en viktig fråga vilken konstellation som ska styra landet, så får man väl leta efter en mer segdragen process. Det känns som om en sådan här grej borde ha högsta prioritet från alla involverade, att man borde förhandla dag som natt för att lösa situationen, men istället för dagar så går det veckor. Månader! Jag är ingen politisk expert, men var det inte oerhört väntat att Sverigedemokraterna skulle växa? Så egentligen kunde väl partierna ha börjat fundera över eventuella samarbeten långt före valdagen? Inte förhandlat, förstås, men åtminstone haft tankar på hur man skulle ställa sig. Det både skämtas och muttras mycket över den politiska situationen, helt klart är det här inget som förbättrar förtroendet för våra politiker.

***

Det har gått en vecka sedan Motalagalan. Jag tycker att årets upplaga var en av de absolut starkaste. Johan Wester var i storform, känns som den välkände programledaren och komikern lärt känna Motala ordentligt och han bidrar alltid till att skapa en god stämning. Det var ju hans tredje år som konferencier och jag har svårt att se att det inte blir ett fjärde också, för vem ska kunna ta över?

Också bandet, Soul Mates, imponerade stort tillsammans med sångaren Boris René. Vilket sväng! Som ni kunde läsa gick vårt pris, Årets Motalaförebild, till HBTQ-kämpen Robin Nordh. Vi fick in 787 röster och 49,8 procent av dem gick till Robin, som blev smått chockad när vinnaren lästes upp. Det kändes roligt att ha tre så starka kandidater till utmärkelsen, eldsjälar som på ett osjälviskt sätt gör så mycket för andra människor. De övriga två var Danileja Acimovic och Rolf Larsson.

***

Tiden går fort, hör man ofta, och om det är någon tid på året som den känslan är som starkast så är det nu. Julen känns plötsligt inte det minsta avlägsen. Och i veckan startade röstningen till Motala lucia. Lions håller som vanligt i trådarna och kandidaterna presenteras just nu i papperstidningen och på mvt.se, där man också kan få ett sångprov från var och en av tjejerna. Så om du inte redan gjort det, gå in och lyssna.

Trevlig helg!