Jag vet inte om ni noterat det, men sedan några veckor tillbaka finns det lite mer än vanligt att läsa från Tjällmo och Borensberg på mvt.se.

Det känns roligt, för i en tämligen slimmad organisation så finns det inte alltid resurser att bevaka alla delar av kommunen, som vi skulle vilja. Satsningen går under namnet Tjällmo360 och Borensberg360 och för Östgöta Media, där MVT ingår, är det framför allt ett demokratiprojekt. Vi har helt enkelt anlitat engagerade människor, som får berätta om smått och stort från sin ort. I första hand på webben, men en del av materialet kan också hamna i tidningen.

Självklart innebär detta inte att vi har lagt ner den vanliga journalistiska bevakningen på de aktuella platserna, om det händer större saker så kommer vi att rapportera som vi brukar.

Artikelbild

| Laleh.

Glädjande nog har rapporteringen fått en fantastiskt start, med mycket bra trafik på de inlägg som våra 360-bloggare producerat. Kul!

Läs mer: Kolla in Tjällmo360 HÄR

Läs mer: Kolla in Boresberg360 HÄR

--------------------------

Nu är det klart att det blir en spännande konsert på slottet i Vadstena nästa sommar. Den 20 juli kliver Laleh upp på scenen på borggården och vi kan nog räkna med slutsålt, för hon är utan tvekan en av våra stora liveartister. Det känns roligt att den etablerade arrangören Nöjet åter bestämt sig för att satsa på Vadstena, nu när "Diggiloo" verkar ha övergivit staden. Det kommer att bli ytterligare en konsert på borggården, men vilken artist det handlar om får vi veta först i början av nästa år. Samtidigt har vi ju lokala krafter som vill skaka ytterligare liv i slottet som arena.

Dessa evenemang betyder mycket för kommunen. Nu kan vi förstås inte återuppleva storhetstiden på 90-talet, då stora showpaket som "Rocktåget" och "Badrock" kunde locka över 10 000 personer till borggården, för efter vallutbyggnaden minskade den publikmässiga kapaciteten avsevärt. Det går ändå inte att underskatta den betydelse som ett besök av en stor artist på slottet har för handlare och krögare, eller för föreningar som får jobba med praktiska saker kring evenemangen. Dessutom brukar dessa kvällar vara speciella. Staden lever upp, det blir folkfest även i gröngräset kring Vasaslottet.

På tal om gröngräs, ska vi få en vit jul i våra trakter?

Om man får tro SMHI, så är det ingen större sannolikhet. Inte heller "spåmännen" på spelbolagen tror på Bing Crosby-stämning. Å andra sidan, både meteorologerna och oddssättarna har ju haft fel förr, så hoppet lever.

Trevlig helg!