Flera inbrottsförsök på kort tid

Ägaren och personal ledsna efter att ha utsatts igen, denna gång två gånger samma natt.

26 mars 2020 19:30

Tre inbrottsförsök på två veckor, det har Pizzeria Napoli i Borensberg nu drabbats av. Två av tillfällena kom natten till torsdagen. 

– Det är så himla tråkigt att det händer en gång till, säger Firas Nabil som jobbar på restaurangen.  

– Vi hade inbrottsförsök för två veckor sedan, men då lyckades tjuvarna inte få med sig något. Denna gång skedde det två gånger samma natt, säger ägaren Yousef Salam Paulus uppgivet. 

Utanför restaurangen ligger det högar av krossat glas, från fönstret som redan bytts ut en gång för två veckor sedan efter förra inbrottsförsöket.

Firas är precis klar med städningen inomhus.

– Det var glas precis överallt, säger han med en suck.

Klockan 01 natten till torsdag fick de larm från Securitas att de haft ett inbrottsförsök på restaurangen. Klockan 04 samma natt inträffade ett nytt inbrott och då stals större delen av restaurangens alkoholdrycker. 

– Det var lättare att ta sig in andra gången då Securitas tejpat för fönstret med plast, de bara rev ner den och hoppade in, säger Firas. 

Med hjälp av utemöblerna utanför fönstret tog sig tjuvarna upp och in i restaurangen. 

Han berättar att de övervakningskamera i restaurangen och att det material har överlämnas till polisen. 

På övervakningsfilmen kan man se hur två män tar sig in i restaurangen. En börjar hiva ner alkoholdrycker till den andre. De får med sig nästan alla flaskor, bara de  öppnade lämnas kvar.  

Firas känner en tacksamhet att ingen befann sig i lokalen när inbrottet gjordes.

– Man kan se att de har en hammare med sig in i restaurangen, det var bara tur att ingen var här. Då kanske de hade skadat den personen för att kunna sno med sig sakerna.

– Glas kan man oftast laga, det kan man inte alltid med människor.

Tror ni inbrottet kommer att påverka er verksamhet?

– Det är ju mindre folk än vanligt i dessa tider, jag är rädd att det här gör att kunderna går till andra matställen istället för hit. Kanske ännu mer nu efter inbrottet, säger Yousef.

Varför tror du att just ni blivit drabbade så hårt på kort tid?

– Jag har verkligen ingen aning, jag vet inte vad som hänt eller vad vi kan göra. Vi hoppas bara att polisen kan få tag i dem, säger han uppgivet. 

– Jag vill bara se deras ansikten, så man får vet vilka de är, säger Faris.

Restaurangen kommer ha öppet som vanligt. 

Polisen uppger på sin hemsida att det inte finns några misstänkta gärningsmän. De har påbörjat två utredningar om stöld genom inbrott. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Gillman