Den nya kyrkan väntas vara klar till den första september och församlingen flyttar då från sina nuvarande lokaler på Östermalmsgatan. Bygget för Furulid-kyrkan påbörjades i augusti förra året och församlingen sökte nyligen bygglov för ytterligare utrymme till deras campingplats. Församlingens projektledare Gunnar Henriksson säger att en stor del av campingplatsen kommer bestå av platser för husbilar och husvagnar.

– Det kommer att finnas 20-30 rena husbils- och husvagnsplatser, resten av ytan blir tältplatser och några stugor, säger Henriksson.

Församlingens ordförande Kenny Augustsson är optimistisk till den nya campinganläggningen. Han förklarar att anledningen till att de valde att satsa på en större campingplats var läget.

Artikelbild

| Församlingens projektledare Gunnar Henriksson på plats vid Furulid.

– Varamon är en populär destination för campare och vi har alltid haft campingplatser. Nu utvecklar vi bara så att vi kan ta in fler campare och så att de kan ta med sina husbilar och husvagnar, säger Kenny Augustsson.

Kostnaden för hela anläggningen rör sig om 30 miljoner kronor och är delvis idéella bidrag. De första lokalerna, så som cafédelen, i den nya kyrkbyggnaden beräknas vara användbara vid midsommar och under sommaren. Men officiell invigning är 1 september.

– Vi ska ha ett midsommarfirande som alltid här vid Furuliden. Under sommaren kommer delar av lokalerna kunna användas för konfirmationer och högtidsfiranden men den 1 september flyttar vi in helt och hållet, säger Gunnar Henriksson.