Komiskt och läskigt när Rödluvan spelas i logen

”Det här är en klassisk saga som ­passar bra som familjeföreställning”, ­säger regissören Jocke Gustavsson om årets teateruppsättning i Sörby loge.

16 maj 2016 00:40

Förra året var det premiär för Sörby loge som teaterarena. Även i år sätter Svartå soff­teater upp en familjeföreställning i den röda rundlogen. I slutet av maj intar Rödluvan scenen tillsammans med vargen, mormor, jägaren och flera dansare.

– Rödluvan och vargen är en välkänd saga som fungerar bra visuellt, säger Jocke Gustavsson, regissör.

Det är Jocke Gustavsson som skrivit manuset utifrån sagan. Han har också skrivit musiken till föreställningen tillsammans med Johan Roger.

– Vår tolkning av Rödluvan och vargen är lite läskig, men inte lika rå som originalet. Vår föreställning innehåller en hel del komiska inslag, säger Anders Gustavsson.

Han säger också att jägaren får en större roll än i sagan. Sagans Rödluvan utlovas också vara tuffare i pjäsen.

– Förutom oss i teater­ensemblen kommer sex dansare att finnas på scenen. De agerar skogsväsen, berättar Jocke Gustavsson.

Ensemblen har repeterat tillsammans sedan februari månad. Än så länge i den mer välisolerade delen av Sörby loge.

Jocke Johansson är en av allkonstnärerna i gänget. Förutom att han agerar mormodern i pjäsen är han också snickare.

Vi går ut i den luftigare delen av rundlogen. Där visar Jocke Johansson stolt upp den nya sittläktaren för publiken, och den nya scenen på två plan för aktörerna som han byggt under vintern.

Rödluvan har nu tagit på sig sin röda cape och Corren bjuds på ett smakprov ur föreställningen. Familjeföreställningen får premiär 28 maj och det blir sammanlagt sex föreställningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!