Under fredagen spelade de två politikerna Muharrem Demirok (C) och Christian Gustavsson (M) in ett poddavsnitt till Lkpgpodden på Ingeborgs bageri. Detta för att visa sitt stöd för bageriet som den senaste tiden har varit i konflikt med fackförbundet Livs. Konflikten grundar sig i att Ingeborgs bageri saknar kollektivavtal, något som Livs har reagerat på. Den senaste turen är att Livs har skickat in en stämningsansökan på 650 000 kronor till Arbetsdomstolen.

De två politikerna uppmanade befolkningen att besöka bageriet under själva inspelningen av podden och manade även till att stödja genom att köpa något bakverk eller bröd. Sema Mehdi, delägare av Ingeborgs bageri, var glad över engagemanget.

– Det känns bra att se att folk vill ge stöd och även hjälper till på det sättet och inte bara talar om att göra det, säger Sema Mehdi.

Artikelbild

| Muharrem Demirok (C) och Christian Gustavsson (M) var inte på bageriet i egenskap av kommunalråd, utan för att spela in Lkpgpodden.

En av dagens besökare var Laila Mårdh. Hon jobbar i närheten av bageriet och handlar därför bröd där emellanåt.

– Jag har följt det som skrivits om det här. Jag är insatt i det fackliga, men kanske inte just den här delen. Jag tycker att det är synd att de går så hårt på ett litet företag, säger Laila Mårdh.

Paola och Anders Svensson brukar också handla på bageriet. Just i dag är de här för att de hört talas om uppmaningen att stödhandla.

– Jag tycker att det är viktigt att det finns kollektivavtal, men i det här fallet när en liten företagare riskerar att få lägga ner tycker inte jag att det känns bra, säger Paola Svensson.