Stekhet konsert på parkeringsplats

Att vara på en parkering i 30 grader och sol är varmt. Ska man samtidigt hoppa till Samir och Viktor och springa en uppblåsbar hinderbana blir det kokhett.

27 juni 2018 18:19

Parkeringen framför I-huset som var avspärrad fylldes snabbt upp med folk. Barnen tittade förväntansfullt mot scenen och de föräldrar som bar sina små på axlarna såg lagom svettiga ut.

– Linköping! Nu hoppar vi!

Samir trivdes på scenen i sin hemstad och publiken dansade med så mycket de bara orkade. Konserten var den första delen för dagen av en satsning från I-huset i Linköping, som heter Move It!.

– Det är en del av Move it-kampanjen som vi startade under sportlovet. Det handlar om att skapa aktiviteter för barn som är lediga på lov. Vi har en uppblåsbar hinderbana här idag. För att verkligen kicka igång och se till att alla var uppvärmda så bjöd vi in Samir och Viktor, berättar Jessica Lundmark som är centrumchef på I-huset i Linköping.

En som precis fått träffa Samir och Viktor var Marwan Bahlo. Han fyllde dagen till ära fem år. På armen hade han autografer från de båda artisterna och han tyckte att alla låtar de spelade var bra. Ett annat gäng som fortfarande väntade i den långa kön för att få träffa idolerna var Elis de Kaminski, Maya de Kaminski och Arwen Roos.

– Vi har övat på att shuffla hemma innan vi kom hit. Shuffla är den bästa låten, sa både Maya och Arwen.

Därefter gav det ett smakprov på dansen, med samma namn som Samir och Viktors låt. Men det var lite jobbigt att dansa i solen som stekte på parkeringsplatsen.

Elvis Widblom stod och pustade ut efter en omgång i den uppblåsbara hinderbanan. Han tyckte att det roligaste var en rutschkana som man klättrade upp på och sedan åkte ned för.

– Jag har aldrig svettats så här mycket i hela mitt liv. Vi har sprungit banan fem gånger, säger Elvis Widblom.

Jessica Lundmark berättar att de hade beställt vädret till dagens evenemang. Vattenflaskor delades ut till de som kände sig extra törstiga och till de som trängdes framför scenen.

Det märktes även att det var fotbollsfeber i luften. En station med ansiktsmålning resulterade i många kinder som var prydda med svenska flaggor. Natalie och Charlie Ohlin hade båda fått gult och blått målat i sina ansikten.

– Vi fick ont i benen och blev svettiga av allt dansande. Ikväll ska vi kolla på fotboll. Jag hejar på Sverige för jag har flaggor målade på mig, berättar Natalie Ohlin.

Efter ett tag tunnades det ut bland barnen på parkeringen. Fler och fler föräldrar samlade ihop familjen och åkte till badplatser för att kyla ner sig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hedda Themner

Ämnen du kan följa