Den 6 maj i år besökte en kvinna en krog i centrala Linköping. Hon märkte att några unga män dansade nära henne på dansgolvet. Det var dock först senare under natten som hon upptäckte att någon hade stulit hennes plånbok.

Under kvällen gick en 21-årig man fram till baren och ville beställa drinkar genom att använda den bestulna kvinnans betalkort. 21-åringen visade även upp kvinnans legitimation och påstod att kvinnan skulle vara hans flickvän. Enligt bartendern hade 21-åringen en krävande attityd och att hon därför, trots att hon kände sig tveksam, gick med på att låta 21-åringen beställa drinkar. På sex minuter gjorde 21-åringen fyra köp i baren och betalade sammanlagt 908 kronor för drinkarna.

Linköpings tingsrätt anser att det är bevisat att 21-åringen stal kvinnans plånbok och att han sedan lurade till sig drinkar genom att använda hennes bankkort. Domstolen skriver att bedrägerierna präglades av förslagenhet. 21-åringen – som nekade till brott under rättegången – döms till skyddstillsyn med samhällstjänst i 75 timmar. Han ska även betala 908 kronor i skadestånd till kvinnan.