– Det är lite stress och press, men så ska det vara. Nu börjar man känna sig peppad och det ska bli sjukt kul, säger en av Joyvoice grundare Hanna Rydman några dagar innan konserten.

I november förra året arrangerade kören en likadan konsert i samma arena och det tog inte lång tid innan det började planeras för en ny.

– Vi började typ planera dagen efter konserten och har jobbat sedan dess! Det första vi gick igenom var vad vi behövde göra bättre, säger Hanna Rydman.

Artikelbild

Förutom lite detaljer med ljud och ljus så bestämdes att den nya konserten skulle bli en timme längre – och innehålla mer jullåtar.

– Vi körde några förra gången men inte tillräckligt, det tyckte både vi och publiken.

En annan förändring från förra året är att kören har växt från 2 000 sångare till 3 000 som kommer att täcka ena långsideläktaren.

– Nu är vi i princip lika många i kören som i publiken och någonstans där måste vi sätta en gräns. Vi stannar nog på 3 000, det känns lite lagom.

Artikelbild

Den stora kören består av mindre Joyvoice-körer från hela landet och när de sammanstrålar på lördagsmorgonen för ett genrep blir det första gången som de sjunger tillsammans.

Kommer jättekonserterna att fortsätta?

– Ja, absolut. Tanken är att vi ska fortsätta göra det här, kanske inte varje år, men åtminstone vartannat år och att vi ska bjuda in körer från hela Sverige. De vi har bjudit in nu är de som har funnits längst, vi har gått lite i turordning. Framöver kommer vi att bjuda in olika körer varje gång.