Rebecka Gabrielsson kliver av

Folkpartiets tillträdande kommunalråd i Linköping Rebecka Gabrielsson kliver av alla sina uppdrag av personliga skäl.

25 november 2014 09:58

Det meddelar Folkpartiet i ett pressmeddelande på tisdagsförmiddagen.

Beskedet kom strax efter att Corren avslöjat att det blivande kommunalrådet ljugit för den innersta kretsen inom Folkpartiet i Linköping. (Läs artikeln här.)

Flera möten har hållits med anledning av rykten kring Rebecka Gabrielsson och hennes relationer med personer med kriminell bakgrund. Rebecka Gabrielsson ska vid ett möte inte berättat all information till den innersta partikretsen. 

- Det är tragiskt, bakom allt det här finns en människa med familj. Men etiken går först. Jag hade gärna sett Rebecka Gabrielsson som gruppledare, säger Reza Zarenoe,  ledande landstingspolitiker för Folkpartiet i en kommentar till Corren.

Så sent som på måndagen träffade Corren Rebecka Gabrielsson. Hon var då inställd på att fortsätta med sina politiska uppdrag.

Efter beskedet på tisdagsförmiddagen har Corren varit i kontakt med Gabrielsson igen. Hon vill inte kommentera vad som har gjort att hon nu ändrat sig.

- Jag ger ingen officiell kommentar. Jag lämnar det åt partiet, säger Rebecka Gabrielsson till Corren.

Folkpartiets valberedning kommer under onsdagen att påbörja arbetet med att ta fram kandidater till de uppdrag Gabrielsson föreslagits till.

- Vi kommer genomföra en skyndsam process, så att fyllnadsval kan göras under kommunfullmäktiges sammanträde den 16 december, säger Erik Svansbo, ordförande för Folkpartiet i Linköping, i pressmeddelandet.

Folkpartiet kommer att meddela datum för det medlemsmöte där fyllnadsvalen ska äga rum.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!