I slutet av förra året drog polisen i Linköping igång en spaningsinsats riktad mot två bröder, 30 och 32 år gamla. 30-åringen är bosatt i Linköping.

Polisens hemliga spaningar ledde till en kommun i centrala Värmland. I ett skogsparti hittade polisen en narkotikagömma.

– Det bedrevs spaning i ärendet och när polisen hittade gömman beslutade jag att den skulle övervakas med kamera, säger kammaråklagare Susanna Petersson som har lett förundersökningen.

Artikelbild

| Det var i den här skogen i Värmland som Linköpingspolisen hittade narkotikan.

Den 31 oktober förra året såg polisen när 32-åringen besökte gömman – en gömma som enligt åklagaren ska ha innehållit åtminstone ett kilo hasch.

Polisen väntade dock med att ingripa mot de bägge misstänkta bröderna. Tillslaget kom istället att ske den 7 december förra året. Den dagen ska, enligt den stämningsansökan som nu har lämnats in till Linköpings tingsrätt, en 46-årig man ha transporterat drygt 4,8 kilo hasch från Malmö till den aktuella kommunen i Värmland. Narkotikan överläts, enligt åklagaren, till de bägge bröderna samma dag. Den stora mängden narkotika talar för att den inte var avsedd för eget bruk – utan för försäljning.

30-årigen och 32-åringen sitter häktade i väntan på rättegång. 46-åringen satt under en tid häktad men häktningsbeslutet hävdes den 16 januari i år.

I förhör är det endast 32-åringen som har erkänt brott.

Artikelbild

| Cirka ett kilo hasch hittades i knarkgömman.

De tre männen, som nu åtalats för narkotikabrott, kommer inom kort att ställas inför rätta i Linköpings tingsrätt.