- En del tips är riktigt intressanta och inga långskott. Snarare handlar de om namngivna män som folk tror har kunnat göra det här och som dessutom bor i närområdet, säger Jan Staaf som på torsdagseftermiddagen hade fått in cirka 125 tips i jakten på dubbelmördaren.

Klockan 13 i dag kommer polisen i Linköping ha ett möte för att gå igenom de tips som kommit in.

- Vi ska se om det är något som är extra intressant och som vi behöver ta tag i på en gång eller om vi ska gå igenom allt lugnt och metodiskt, säger kriminalkommissarie Jan Staaf.

Han säger sig vara glad över att fantombilden gett så många tips så att polisen kan arbeta vidare i jakten på dubbelmördare. Extra glad är han över att många tips inte är så kallade "långskott om personer som liknar någon i Båstad eller Göteborg" utan faktiskt sådana som bor i närheten av mordplatsen och som kan ha begått morden.

Många undrar över varför håret på fantombilder ser så konstigt ut?

- Det är knepigt med fantombilder. Den var i färg först men jag tyckte att håret såg för gulaktigt ut så därför valde jag att ha den i svartvitt istället.

Bland tipsen återkommer åtminstone en person flera gånger som sägs bo alldeles i närheten av Åsgatan där åttaårige Mohammed Ammouri och 56-åriga Anna-Lena Svensson knivdödades den 19 oktober 2004.