Den första är redan i morgon i Linköping, de två andra hålls i helgen i Åtvidaberg och i Skänninge. Det gemensamma namnet för de tre konserterna är Love´s philosophy.

Anders Paulsson är vida känd i musikvärlden och kan vara den förste musikern i världen som har skapat sig en solokarriär på just sopransaxofon, ett instrument som är sällsynt i klassiska konsertsammanhang.

– Det beror nog på, tror jag, att saxofonen uppfanns på 1800-talet och har inte funnits med så länge. När den användes så var det i blåsorkester eller i jazzsammanhang, säger Christina Hörnell, director musices vid Linköpings universitet och också dirigent och konstnärlig ledare för Östgöta Kammarkör.

Artikelbild

| Östgöta Kammarkör

Enligt Christina Hörnell vidgar Anders Paulsson begreppet om hur en saxofon ska låta.

– Han gör de gamla bachgrejorna, men på sopransax. Samtidigt är han så känd att han har fått en rad solokonserter och

musikstycken komponerade speciellt för sig av internationellt kända musiker.

Christian Hörnell har arbetat med Anders Paulsson tidigare, men för Östgöta Kammarkör är de tre kommande konserterna det första samarbetet.

Artikelbild

| Östgöta Kammarkör.

– Det är magiskt att få arbeta med Anders. Han är en fantastisk musiker, otroligt dynamisk och det är en upplevelse varje gång, säger Christina Hörnell.

Den första konserten är i Missionskyrkan i Linköping, den andra på lördag i Åtvids stora kyrka och den tredje på söndag i Vårfrukyrkan i Skänninge.

annika.ekstedt@ostgotamedia.se