Tillsammans med ytterligare några ur partiledningen har moderatledaren inlett valrörelsen. Partiet testar ett nytt grepp där ledningen besöker sex städer och låter folk ställa frågor.

Sverigeturnén har hittills varit i Karlstad, Uppsala, Lund och Göteborg. Under onsdagen är de i Konsert och kongress i Linköping och senare ska de också besöka Umeå.

– I Lund var det 300 personer och i Göteborg kom drygt 400 personer. Här får allmänheten helt förutsättningslöst ställa vilka frågor som helst, säger Niklas Gillström, biträdande presschef hos Moderaterna.

Förutom Ulf Kristersson kommer Elisabeth Svantesson och Peter Danielsson som båda är vice partiordförande. Även partisekreterare Gunnar Strömmer är med. Dessa fyra ska var och en hålla ett kort anförande på kanske fem minuter var innan publiken släpps loss.

– Det här är ett sätt att sänka trösklarna för att få möta moderaternas partiledning. Ulf Kristersson kommer naturligtvis att inleda med hur han ser på Sverige, vilken vision han har och vad han vill med Sverige. Han är ju statsministerkandidaten, säger Niklas Gillström.

Utifrån hur folk låtit i de övriga städerna gissar Niklas Gillström att många frågor kommer att kretsa kring lag, ordning och integration.

Alltihop avslutas sannolikt med en och annan selfie tillsammans med partiledaren.