Lång kö till 4Sounds utförsäljning

På onsdagen ringlade sig kön lång till den konkursdrabbade musikaffären 4sound.

Kön ringlade sig bort till Ågatan.

Kön ringlade sig bort till Ågatan.

Foto: Frida Glenning Ströberg

Linköpings kommun2019-10-16 11:30

Förra veckan berättade vi att musikaffären, 4sound, går i konkurs. På onsdagen hade butiken på Klostergatan utförsäljning. Kön till affären sträckte sig bak till Ågatan, och de anställda släppte in kunderna i omgångar. Många Linköpingsbor var sugna på att fynda instrument och tillbehör, samtidigt som alla var överens: det är trist att affären läggs ned.

– Det är dåligt och tråkigt. Men förhoppningsvis blir de uppköpta och kan fortsätta verksamheten, sägerJens Edhammer. När butiken öppnade på morgonen var han fjärde personen i kön, och hann fynda ett digitalpiano.

Måns Björnskiöld går estetprogrammet på Folkungaskolan. Han och klasskompisarna har stått i kö i en halvtimme, och räknar med att stå minst lika lång tid till.

– Vi hoppas att vi hinner in innan vår lektion börjar. Det är sorgligt att affären läggs ned. Vi brukar köpa prylar här. I dag är jag på jakt efter ett mixsystem, säger han.  

Det är Music Retail Norway, som driver åtta 4Sound-butiker i Norge, som på egen begäran försatts sig konkurs, vilket även berör verksamheten i Sverige och Danmark.  

– Vår bransch har varit extra hårt ansatt av e-handeln under många år, har Patrik Johansson, styrelseledamot och retail-ansvarig för  Music Retail Sweden i hela Skandinavien, sagt tidigare till oss. 

 I Sverige finns 18 butiker med totalt cirka 130 anställda. Kedjan, som specialiserat sig på att sälja musikinstrument och ljudutrustning, har en butik i Linköping på Klostergatan och en butik i Norrköping på Nygatan.

Jens Edhammer (till vänster) fyndade ett piano. David Bäck agerade bärhjälp, och fick sig ett par nya trumpinnar.
Jens Edhammer (till vänster) fyndade ett piano. David Bäck agerade bärhjälp, och fick sig ett par nya trumpinnar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!