KAP 4: Pojken är död!

14 oktober 2014 08:49

De två första polisbilarna kom fram till Åsgatan nästan samtidigt. Claes Solid klev ur den första och försökte att bilda sig en uppfattning om vad som hänt. Någon gärningsman verkade inte vara kvar på platsen.

– Jag såg att det var några personer där uppe på backkrönet. Civila människor så att säga. Sedan såg jag kvinnan som låg på marken.

Kvinnan på marken, 56-åriga läraren Anna-Lena Svenson som några minuter tidigare lämnat sin bostad och var på väg till jobbet när hon angreps, låg i en halvsittande ställning.

– Hon var absolut vid medvetande och hon pratade. Jag kunde inte se att hon var skadad. Jag sa till en kollega att ta hand om henne.

Claes Solid skyndade vidare. Några meter bort stod en kvinna och bredvid henne låg ett barn på den regnvåta asfalten. Kvinnan sa att hon var sjuksköterska. Sen sa hon: ”pojken är död, pojken är död”.

Åttaårige Mohammed Ammouri hade varit på väg till skolan när han överfölls av mördaren. Han låg på mage på marken med en ryggsäck på ryggen.

– Jag vände på honom för att själv ta reda på om det var så illa som kvinnan sagt. Det var ingen tvekan. Pojken var död, säger Claes Solid.

Föregående kapitel

Nästa kapitel

Eller läs hela reportaget här!

FREDRIK QUIST

ERIK WALLSTEN 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!