Här vill de bygga nya bostäder

Botrygg vill bygga 50 lägenheter alldeles intill Brokindsleden. På granntomten kan det bli förskola och utbyggt psykiatriboende.

7 maj 2017 08:00

Det är i korsningen Brokindsleden/Ålerydsvägen som Botrygg planerar att bygga ett hus i vinkel. Ursprungstanken var att få plats med 60–80 lägenheter, men förmodligen blir det lite färre.

– Det lutar mot att vi gör större lägenheter för att få till en tyst sida i alla, bort från Brokindsleden. Så det kan nog bli ett 50-tal bostäder, säger Botryggs vd Adam Cocozza.

Ett hinder mot att bygga i korsningen är nyligen undanröjt. Villa Solelid ligger i vägen och måste rivas. Marken tillhör Botrygg, men privatpersonen som bodde där ägde huset och de båda parterna hade länge svårt att komma överens om ersättningen.

– Det är klart nu. Vid årsskiftet löste vi ut honom från hans arrende, berättar Cocozza.

Samhällsbyggnadsnämnden beslutade vid sitt senaste möte att inleda ett detaljplanearbete för fastigheten. Eventuellt kommer då även grannfastigheten ingå. Den ägs av Lejonfastigheter och har i dag två enplanshus med sammanlagt tolv lägenheter för psykiatriboende. Lejonfastigheter vill få möjlighet att bygga fler omsorgsplatser och eventuellt även en förskola.

Botrygg köpte 2005 behandlingshemmet Ekhaga och har sedan dess byggt en hel del i området: skola, förskola, 30 bostadsrätter, 26 parhus och 44 hyresrätter varav 39 är äldreboende. Två hus med 35 bostadsrätter blir klara senare i år och elva radhus ska snart byggas.

– Huset i korsningen Brokindsleden/Ålerydsvägen hoppas vi komma i gång med inom ett par år, säger Adam Cocozza.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa