Här gäller det att hålla balansen

Att träna balansen är både kittlande och roligt. Det tycker barnen på förskolan Kakburken i Ryd. Nästa vecka räknar de med att klippa bandet till sin nyanlagda motorikbana.

16 november 2015 15:30

Tisdagsförmiddagen är solig men kylig när vuxna och barn samsas i sandgropen utanför Kakburken intill Ryds centrum. En av pojkarna, Zacharia, sprätter i väg sanden med välutvecklad teknik. Han är inte helt säker på vad grävandet ska leda till. Men att få lossa sand har alltid haft en dragningskraft på de minsta, så stämningen är ändå hög.

Zacharia har problem med sin röda hjälm, den åker av huvudet i ett och han tar sig till andra sidan grusgropen för lite förmiddagsmellis. Förskolläraren Nadia Hoummada serverar varm mjölkchoklad och pepparkakor.

– Det är lite kyligt men det är bra för barnen att komma ut och få lite frisk luft, säger Nadia Hoummada.

– Tanken är att placera ut stockar, stenar och buskar i motorikbanan, tillägger Anando Mesic, stadsdelsutvecklare. Några av förskolebarnen har varit med och tagit fram skisser, (eller kartor, som barnen själva kallar dem) på hur det ska se ut när allt är klart.

Anando Mesic räknar med invigning av motorikbanan redan under nästa vecka. Han vill gärna förekomma höstvinterns första snöfall.

– Sett i ett längre perspektiv så kanske 14-åringen minns hur det var att gräva fram banan. Vilket i sin tur minskar lusten att sabba det som ägs gemensamt av oss alla, deklarerar Anando Mesic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lollo Asplund