Här är Linköpings dyraste lägenhet

Råkar du ha tio miljoner kronor över? Då kan du köpa Linköpings dyraste lägenhet på 229 kvadratmeter plus en enorm takterrass.

11 mars 2016 17:30

Botrygg bygger 102 lägenheter i det så kallade Vasatornet, det högsta i Övre Vasastaden med sina 15 våningar.

En av lägenheterna lanseras av Botrygg som Linköpings mest exklusiva lägenhet – och det är faktiskt lite svårt att säga emot. 14 våningar upp ska den ligga, sexrummaren med en takterrass på över 100 kvadratmeter. Balkong, öppen spis och hiss direkt in i lägenheten ingår och därutöver finns möjlighet att göra allehanda tillval och själv bestämma planlösning.

– Storleken, läget, höjden, terrassen, utsikten ... Det är många saker som gör den här lägenheten unik. Och det blir definitivt den dyraste lägenhet som sålts i Linköping, säger mäklaren Emelie Johansson på Svensk Fastighetsförmedling.

"Det finns köpare"

10 miljoner kostar lägenheten med en månadsavgift på 9 858 kronor. Det går också att komma undan med 8,5 miljoner men då blir månadsavgiften 14 336 kronor.

Finns det verkligen köpare till en så dyr lägenhet i Linköping?

– Definitivt! Vi har redan spekulanter och jag är helt säker på att vi får den såld. Det finns många i Linköping som har god ekonomi. Riksbyggen släppte en lägenhet för 7,5 miljoner i området för ett år sedan och den blev såld.

De 102 lägenheterna är fördelade på två huskroppar som är förbundna med varandra, den ena på 15 våningar och den andra på 8. På 15:e våningen finns en trea med terrass samt en allmän takterrass. Bygget är igång och inflyttning beräknas till sommaren 2017.

Lättsåld stadsdel

Lägenheterna i Övre Vasastaden har hittills varit lättsålda, enligt Emelie Johansson.

– De tre första husens 210 lägenheter är nästan helt slutsålda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!